March 9, 2024

Älvdalen Winter Trail

Löpning

Upp och Ner

Jag var och fotograferade Älvdalens Winter Trail i helgen. Vilka härliga arrangörer och hotell Älvdalen, så hjälpsamma och trevliga då vår resa till Älvdalen inte var den mest glamorösa.

Jag hade bokat en campingplats på Älvdalens camping. Eftersom vi kom iväg lite sent skulle vi även komma fram lite senare. Vi kollar på nätet och ser att de stänger kl 9 på kvällen (missar att det gäller bara högsäsong). Nå, jag ringer och dubbelkollar om det är som på andra campingar där de lämnar nyckeln i en låda. En person svarar och knappt säger något. Jag tänkte att jag kanske har dålig mottagning, så jag börjar med att försöka presentera mig och förklara att jag har bokat plats hos dem men att jag blir sen. Personen svarar med att han inte förstår vad jag pratar om. Så jag försöker förklara igen på ett annat sätt, och personen säger igen att han inte förstår vad jag pratar om. Jag frågar om jag har kommit fram till Älvdalens camping, så får jag svaret att tror jag att de har öppet dygnet runt eller? Att jag borde ha kollat på bekräftelsemailet bättre. Nå, visst, jag ber om ursäkt och tänkte att jag har helt missat det. Nå, vi fick svar att det finns i en låda där man kan hämta allt.

Vi kommer fram till campingen, hämtar nyckel, bricka och karta. Åker in på området och börjar leta rätt på vår plats (plats 57). Letar och letar... till slut inser vi att det inte ens är plogat till vår plats. Då väljer vi att åka ut från campingen och leta rätt på en parkeringsplats där vi kan sova över.

Nå, vi hittar en parkeringsplats ca 10 km från Älvdalen, vi gör i ordning och ska dra igång värmen i husvagnen... gasoldelen trasig! Så vi sover med full mundering och försöker hålla värmen i husvagnen (-5 ute).

På morgonen åker vi tillbaka till Älvdalen, parkerar allt vid Coop och pratar med arrangörerna som fixade och grejade så vi fick plats för husvagnen över dagen, el till husvagnen så vi kunde få upp värmen.


Starten/isen

Första starten gick 08:30 och sista 11:00. Det var ca 80 glada tävlande förberedda att springa 25 km/38 km/58 km.

Efter att sista starten gick, förberedde jag mig att bege mig mot Rämmasjön för att möta upp alla tävlande. En efter en kom springandes glatt vinkandes mot kameran.

Tur att jag hade gott om kläder på mig då det började blåsa lite, och jag hade ingen vindskydd då jag låg på isen och fotograferade, så kylan började krypa genom, så fick springa lite jag med för att hålla värmen.


Nu är man hemma i värmen igen. Bilderna är ute, och jag ska se om jag kan laga husvagnen ikväll.


Men nästa vända till Älvdalen blir UKA Pain, och det ser jag fram emot, men själva campingen blir nog en ställplats i skogen istället.Vi ses på nästa tävling.