February 17, 2024

SM/Daladraget

Draghundsport

Full fart framåtVILKEN DAG ALLTSÅ!

Började dagen med att åka mot Mora kl 06:30, efter ca 3 timmars bilfärd kommer jag fram till Hemus skidstadion i Mora.

Jag börjar med att fixa ordning packningen, kamerorna, maten och inser rätt snabbt att jag glömde handskarna hemma. Shit, det kommer bli kallt idag tänkte jag, men som tur var så träffade jag på ett snällt par som lånade ut ett par handskar åt mig så jag slapp förfrysa fingrarna.

Därefter går jag upp och levererar ett gäng Minimusher-bandanas som jag tryckt till alla barn som var med på Mini Draget. Efter det rullar det bara på, från bangenomgång till att jag hittar till min vanliga plats där jag riggar upp alla kameror och börjar fotografera alla tävlande när dom passerade.


INFÖR KVÄLLEN.

Jag blev ombedd att göra ett bildspel, men jag hann inte få till alla bilder, så det blev en video på ca 50 sek istället och här kommer den tuffa biten: efter pandemin har jag blivit mer obekväm med större folksamlingar och blivit mer sluten/osocial som person (speciellt med okända personer), och så ska jag ställa mig framför alla personer och presentera både mig och videon. Oavsett hur mycket jag repeterar i skallen hur jag ska göra så när det väl blir dags så låser hjärnan sig.

Nå, överlevde presentationen med nöd och näppe, så tänkte jag att nu är det dags för videon och viktigt att ljudet funkar... nope, inget ljud i högtalarna och jag känner att shit, vad är problemet nu!? (Jag är ändå rätt teknisk) Men där funkade varken jag eller tekniken, så videon visas med ljud från datorn.

Trots att det var en obekväm situation för mig så är jag glad ändå att jag gjorde det pga. att det hjälper mig att bli mer social och tryggare som person, men resan dit är inte enkel eller över än.


Men jag måste säga att jag har varit och fotograferat en hel del tävlingar, men på något sätt är draghundstävlingarna mer familjära. Ungarna springer runt och härjar, folk skrattar, det kändes som en jättestor familjeträff. En riktigt härlig känsla, man blir alltid väl bemött och det spelar ingen roll om du är i eliten eller motionär, alla är lika där ute på banan ändå och alla är lika välkomna.


Några kanske reagerar på att jag intervjuade några personer under de senaste tävlingarna och jag kan informera att jag håller på med ett projekt där jag ska göra en dokumentär/promote video för draghundssporten. Under 2024 kommer jag att jobba med denna video, dels är det ett kursprojekt för filmkursen jag går, men samtidigt är det kanske något som gynnar draghundssporten i sin helhet.

Syftet med videon är att locka in flera personer till draghundssporten.


Med det vill jag säga tack för en härlig dag i Mora.

Vi ses på nästa tävling!